یکی از قسمت های تعیین کننده در ساخت یک ساختمان انجام صحیح امور نقشهبرداری به شکل درست است.
آنچه که کارفرما باید برای نقشه برداری زمینی ساختمان بداند این است که در همه قسمت ها مهندسی ساختمان ساخت دیوار های نگهبان، تعیین بر و کف، تعیین محل صفر و صفر ، اجرای صفحه ستون ها و اجرای ستون ها در ساختمان های فلزی، همچنین قالب بندی در ساختمان های بتنی به این امر نیاز می باشد.
در عملیات نقشه برداری زمینی در تهران لازم است از تیم های متخصص و کاربلد استفاده شود، زیرا در صورت اشتباه یا خطا هزینههای جبران ناپذیری به پروژه ساخت ساختمان تحمیل خواهد شد.
در نقشه برداری زمینی، تمامی عملیات با استفاده از ابزار های اندازه گیری زمین همراه با عملیات میدانی انجام می گیرد.در این روش بطور کلی با اندازه گیری طولها، زوایا و اختلاف ارتفاع، شکل و ابعاد عوارض مشخص شده و ترسیم میشوند. نقشه: نقشه تصویر قائم سطح زمین است که به نسبت مشخصی به نام مقیاس کوچک شده باشد.
۱- تهیه نقشه توپوگرافی منطقه ای و شهری.
۲- ثبت املاک، کاداستر شهری و غیر شهری.
۳- پیاده سازی نقشه ها شامل مسیرها، خطوط لوله و انتقال نیرو.
۴- تهیه پلان و پروفیل طولی و عرضی.
۵- نقشه برداری از تاسیسات زیرزمینی.
۶- انجام تراز یابی درجه یک و دو و سه.
۷- تعیین و اندازه گیری نقاط کنترل زمینی و عکسی.
۸- جمع آوری و آماده سازی اطلاعات برای ورود به سیستم جغرافیایی اطلاعاتی.
۱- شناسایی منطقه : پس از تحویل زمین توسط کارفرما، تیم نقشه برداری در محل مستقر شده و عواملی مانند مساحت منطقه، راههای دسترسی و ... را شناسایی می کنند.
۲- احداث ایستگاه نقشه برداری: برای احداث ایستگاه ها، از بتن های پیش ساخته با ابعاد استاندارد استفاده شده که آنها، به نحو مناسب در منطقه پراکنده و در محل های مناسب نصب می شود.
۳- تعیین موقعیت ایستگاه: تمام ایستگاهها با GPS مشاهده شده و پس از انجام پردازش و محاسبات، مختصات محاسبه می شود.
۴- برداشت عوارض: برداشت عوارض از مهم ترین بخش هر پروژه نقشه برداری می باشد که عوارض طبیعی موجود در سطح زمین با توجه به مقیاس و دقت مورد نیاز نقشه، توسط دوربین برداشت می گردند.
۵- ترسیم عوارض: پس از ورود نقاط به محیط این نرم افزارها، ترسیم عوارض بر اساس کد یا شناسه آنها انجام شده و سپس مرحله ترسیم و ویرایش خطوط منحنی تراز انجام میگیرد.
انواع ابزار های نقشه برداری زمینی